wasmashine AANBIEDINGEN

Moeilijke woorden

Wasmachine
De wasmachine is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar de keuze van de wasmachine is zeer belangrijk, hierbij willen wij van wasmachineaanbiedingen.nl u graag helpen door u te informeren over de verschillende wasmachines.

Was/droog combinatie
Alles in één, geen lastig over plaatsen van wasmachine naar droger. Deze machine zorgt voor een perfect was resultaat gevolgd van een droog beurt. Het enige wat u nog hoeft te doen is de wad opvouwen en in de kast leggen.

Een wasmachine op een warmwater toevoer
Het is niet zo dat men elke wasmachine op een warm water aansluiting kan of mag aansluiten. Bent u wel op zoek naar een wasmachine die deze mogelijkheid bevat moet u erop letten dat het apparaat “hotfill” ondesteund.

Aquastop of ook wel waterslot.
Dit onderdeel zorgt ervoor bij een ontregeling of defect en het hierdoor onbedoeld uitreden van water uit u wasmachine, dat er na een klein hoeveelheid teveel water de water toevoer voor het machine stopt en zo er geen waterschade ontstaan in de ruimte.

Energieverbruik
Het energieverbruik van de wasmachine of droger staat aangegeven op een energielabel. Op deze staat het verbruik van water en stroom aangegeven in kleuren en de letters A t/m F. Hierbij is klasse A zeer energiezuinig en F minder zuinig.

Model
Het model van de machine wordt bepaald door de plaatsing. Dit kunnen vrijstaande, onderbouw of inbouw zijn. Een inbouw machine wordt in een meubel geïntrigeerd en vrijstaand is het wanneer de machine vrij in een ruimte staat.

Startuitstel
deze functie dient ervoor de wasmachine na een bepaalde tijd zelf te laten starten. Dit is heel handig wanneer u gebruik wilt maken van de nachtstroom zonder tot dat tijdstip thuis te hoeven blijven.

Toerental
Het toerental bepaald hoeveel omwentelingen per minuut de wasmachine gaat maken tijdens het centrifugeren. Bij een hoger toerental zal de was er minder vochtig uitkomen maar let wel op met de fijne was.

Trommelinhoud
De trommelinhoud geeft in kilogram aan wat de capaciteit van de wasmachine is, dus hoeveel er in de trommel past aan was.

Balanssysteem
het balanssysteem van de wasmachine zorgt ervoor dat de machine ten alle tijden in een stabiele positie blijft staan en niet gaat lopen door de ruimte bij het centrifugeren.

De ECO programma's (Energiezuinig )
deze programma's zetten de energie effectiever om, waardoor er minder stroom en water moet worden gebruikt om hetzelfde was resultaat te verkrijgen. Deze apparaten worden voorzien van een E-indicatie.

Gewicht
het gewicht van de wasautomaat wordt aangegeven in kilogram en is het gewicht van de wasmachine zonder inhoud. Dit gewicht ligt ongeveer tussen de 65KG en 110KG, verschillend per wasmachine. Dit zware gewicht wordt veroorzaakt door de zo genaamde contra gewichten die ervoor zorgen dat de wasmachine op zijn plaats blijft staan en bestaat uit grootte betonblokken of zoals Miele dit doem met gietijzer.

Transport beveiliging

!! Bij dit onderdeel is het zeer belangrijk dat deze verwijderd worden voordat u de wasmachine in gebruik gaat nemen. !!
De transport beveiliging van een wasmachine bestaat meestal uit meerdere kunststof pluggen met schroeven of metalen stangen die zich altijd bevinden op de achterzijde van het apparaat. Deze bouten of stangen dienen voor het op de plaats houden van de wastrommel tijdens de transport, zodat de trommel niet heen en weer kan slaan en de wasmachine van binnen zou beschadigen. Bij het centrifugeren wordt deze ruimt wel benodigd waardoor het van uiterste belang is dat u deze verwijderd voor het in gebruik nemen van de machine.

Wasdroger
De snelle vervanger van het aan de waslijn hangen van de natte was,een wasdroger is een machine die door middel van warme lucht de was tijdens het draaien droogt. Snel en makkelijk uit de droger vouwen en in de kast. Bij ons heeft u de mogelijkheid verschillende types drogers van de beste leveranciers met de laagste prijs te vinden.

Afvoer droger
een afvoerdroger is een droger die werkt met een slang die direct in de buitenlucht gehangen wordt en dient als afvoer van de condens uit de was.

Condens droger
Dit type droger werkt met een water opvang bak en benodigd geen afvoer naar buiten. Deze bak kan na een aantal droog beurten gewoon geleegd worden in de gootsteen of is ook zeer geschikt voor het strijkijzer te vullen.

Droog capaciteit
elke droger bevat een maximum capaciteit van beladen met kleding. Let erop dat deze niet overschreden wordt.

Eind signaal
dit is een signaal bestaand uit een piep of zoem die aangeeft dat de droger klaar is met het ingestelde programma.

Filter indicatie
door middel van een piep, zoem of met licht wordt aan gegeven dat de filters te erg vervuild zijn en schoon gemaakt moeten worden. Het beste is gewoon na elke droog beurt de pluizen filter na te kijken en te verschonen en de grote filter elk kwartaal van het jaar onder de kraan af te spoelen.

Starttijd keuze
deze functie dient ervoor de droger na een bepaalde tijd zelf te laten starten. Dit is heel handig wanneer u gebruik wilt maken van de nachtstroom zonder tot dat tijdstip thuis te hoeven blijven.

Trommelinhoud
deze waarde wordt aangegeven in KG's en geeft de capaciteit van de droger aan. Het is zo dat hoe groter de trommel is hoe groter de capaciteit van de droger.

Trommel verlichting
Dit is een lampje die de trommel van binnen verlicht.

Kort programma
dit dient voor het drogen van kleine hoeveelheden was.

Aqua-Spar

Door middel van asymmetrische geplaatste schoepen in de trommel van de wasmachine wordt de was sneller nat gemaakt en door de gaatjes in de achterwand van de trommel constant bevochtigd. Hierdoor wordt het verbruik in alle opzichten verlaagd